De zeven bibliotheken van Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol & Retie werken in de toekomst nauw samen onder de naam Stuifzand. Naast een overkoepelende naam delen de bibliotheken vanaf eind oktober ook hetzelfde bibliotheekreglement.

Het volledige reglement vind je hier.

Wat betekent het voor jou?

• Met jouw lenerspas (eID of lenerspas) kun je bij de zeven bibliotheken van Stuifzand lenen.
  • Je betaalt een jaarlijkse bijdrage van 5 euro. Wie jonger is dan 26 jaar, geniet van een gratis lidmaatschap.
  • Je mag maximaal 20 materialen lenen per uitleenbeurt.
  • Je mag de materialen vier weken houden en je kan twee keer verlengen voor diezelfde periode.
  • Materialen die in je in een bepaalde bib leent, breng je naar dezelfde bib terug.
  • IBL (Interbibliothecair Leenverkeer) blijft mogelijk tegen betaling (€4).
  • Opgelet: boetes worden verhoogd! Je betaalt per dag te laat en per materiaal dat je hebt geleend 0,10 euro. Breng dus zeker je materialen op tijd terug.

Sluiting in oktober voor nieuw beheersysteem

De overschakeling naar het nieuwe reglement gaat gepaard met de invoering van een volledig nieuw softwaresysteem. Deze software is de achterliggende motor van de zeven bibliotheken. Zo houdt het systeem onder andere alle lidmaatschappen bij, registreert het de uitleningen, controleert het de uitleenperiodes,….

De installatie en het testen van de software neemt een periode van twee weken in beslag. Daarom sluiten alle bibliotheken twee weken in oktober.

Om de heropening niet ongemerkt te laten verlopen, werken de bibliotheken achter de schermen nog aan een feestelijke heropening. Verdere informatie volgt in de loop van het najaar.

Stuifzand