Dvd
Engels

Justified. Het complete tweede seizoen

Adam Arkin (regisseur), Elmore Leonard (naar het werk van), Steve Porcaro (componist)
Na het duel waarbij Harlan werd bevrijd uit de criminele wurggreep van de Crowders, krijgt U.S. Marshal Raylan Givens te maken met nog grotere, op macht beluste criminele elementen, zoals de wraakzuchtige Boyd Crowder en de net gearriveerde maar meedogenloze Mags Bennett.
Titel
Justified. Het complete tweede seizoen
Regisseur
Adam Arkin
Naar het werk van
Elmore Leonard
Componist
Steve Porcaro
Acteur
Timothy Olyphant Walton Goggins Joelle Carter
Taal
Engels
Uitgever
[Hilversum]: Sony Pictures Home Entertainment, © 2013
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 524 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Pools Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch, Deens, Fins, Frans, Hebreeuws, IJslands, Noors, Pools, Zweeds
EAN
8712609653120

Besprekingen

Amerikaanse politieserie, gestart in 2010, gecreëerd door Graham Yost, gebaseerd op de romans Pronto en Riding the Rap en het kortverhaal Fire in the Hole van Elmore Leonard. Met Timothy Olyphant, Nick Seary e.a. Politieman Raylan Givens houdt er controversiële opvattingen op na, waarbij zijn gevoel van rechtvaardigheid voorgaat op de letter van de wet. Daardoor is hij niet populair bij zijn leidinggevenden en wordt hij doelwit van criminelen. Als hij in Florida een voortvluchtige crimineel neerschiet, wordt hij overgeplaatst naar Lexington, Kentucky. De plaats waar hij is geboren en opgroeide, Harlan, een landelijke mijnstad en is onderdeel van het gebied. Het eerste seizoen staat in het teken van een conflict met een vroegere schoolgenoot, Boyd Crowder. In het tweede seizoen gaat hij de strijd aan met de criminele familie Bennett. David Johnson (DVD Verdict,i) geeft 95 (van 100) punten: '(...) a mix of humor, action, and excellent storytelling'. Genomineerd voor zeven Primetime Emmy…Lees verder

Over Adam Arkin

Adam Arkin (Brooklyn (New York), 19 augustus 1956) is een Amerikaans acteur en regisseur. Hij is bekend als neurochirurg Aaron Shutt in Chicago Hope. Hij is een de zoon van acteur Alan Arkin.

Arkin trad op in televisieseries zoals Northern Exposure (CBS, 1990–1995), en Chicago Hope (CBS, 1994–2000). Ook trad hij op in de Law & Order (2005).

Als regisseur verzorgde hij episodes van Grey's Anatomy, Boston Legal, The Riches, Dirt en Ally McBeal. Hij won een Emmy voor de regie van de televisiefilm My Louisiana Sky.

Hij is sedert 1999 getrouwd met Phyllis Anne Lyons en samen hebben ze een zoon. Hij heeft ook een dochter, Molly, uit zijn vorige huwelijk.

Filmografie

Externe link

  • (en)  Adam Arkin in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia

Suggesties