Dvd
Japans
Prinses Yuki Akizuki is met haar vertrouweling, generaal Makabe en een goudschat op weg door vijandelijk gebied
Titel
The hidden fortress
Andere titel
Kakushi toride no san-akunin
Regisseur
Akira Kurosawa
Acteur
Toshiro Mifune Misa Uehara
Taal
Japans
Uitgever
[Hilversum]: A-Film, 2006
1 dvd-video : zw/w.
Oorspr. opname
1958
Speelduur
139 min.
Aantekening
Japans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777057018
mooov

Besprekingen

'De Kurosawa collectie' bevat twaalf van de ongeveer dertig films die de Japanse grootmeester Akira Kurosawa (1910-1998) maakte. 'Hidden fortress' uit 1958 is een samoeraifilm, maar met een lichte toon. Prinses Yuki Akizuki is met haar vertrouweling, generaal Makabe (Toshiro Mifune) op weg door vijandelijk gebied. Ze worden geholpen door twee arme boeren, onhandige nietsnutten die hopen goed beloond te worden. De Speelfilmencyclopedie geeft 3 sterren: '(...) Een schitterende komedie! Mifune is groots met zijn uitgestreken gezicht. (...)' Deze film was een van de bronnen die George Lucas inspireerde tot de Star Wars trilogie. De dvd bevat geen extra's.

Over Akira Kurosawa

Akira Kurosawa (Japans, 黒澤 明, Kurosawa Akira) (Shinagawa (Tokio), 23 maart 1910 – aldaar, 6 september 1998) was een belangrijke Japanse filmregisseur, filmproducer en scenarioschrijver.

Kurosawa is waarschijnlijk Japans bekendste cineast, zeker in het westen mede doordat zijn films in Japan als westers geklasseerd worden. Zijn films hebben over de hele wereld een hele generatie filmmakers beïnvloed. Zijn eerste film (Sanshiro Sugata) werd in 1941 uitgebracht; zijn laatste (Madadayo) verscheen in 1993. Slechts weinig filmregisseurs kunnen bogen op zo'n lange carrière. Kenmerkend voor de films van Kurosawa is de diepmenselijke boodschap: zijn geloof in het goede in de mens en de dienstbaarheid.

Leven en werk

Tijdens zijn leven zag hij Japan veranderen van een land met militaire ambities tot een meer vreedzame economische macht. Hoewel Kurosawa voornamelijk wordt herinnerd om zijn films uit de jaren vijftig en zes…Lees verder op Wikipedia