Piratenkapitein James Flint en zijn bemanning vechten voor het voortbestaan van New Providence Island, een beruchte vrijbuitershaven uit het begin van de 18e eeuw.
Onderwerp
Zeeroverij
Titel
Black sails. Seizoen 3
Componist
Bear McCreary
Acteur
Luke Arnold Jessica Parker Kennedy Toby Stephens Hannah New
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2017
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 10 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626088264

Besprekingen

Derde seizoen (2016) van een Amerikaanse avonturenserie die zich afspeelt in de piratenwereld van de 18e eeuw in de Caraïben, bedoeld als een prequel op het beroemde boek 'Schateiland' van R.L. Stevenson. New Providence Island is een plek zonder wetten, bestuurd door de meest beruchte piratenkapiteins uit de geschiedenis, waaronder kapitein Flint. In seizoen 3 gaat kapitein Flint (Toby Stephens) keihard de strijd aan met zijn vele tegenstanders, waaronder de Britse marine niet de geringste is. John Silver (Luke Arnold) vindt dat hij roekeloos te werk gaat. Rob Fruithof heeft een kleine rol als Nederlandse kapitein op een piratenschip in de zwarte slavenhandel. Robert Lloyd (LA Times 25-1-'14) schreef: 'Black Sails is a pirate treasure. The Starz series vividly depicts the daily life of pirates.' Jesse Heijnis (Volkskrant 14-2-'15) over seizoen 1: 'de makers van Black Sails hebben bewust gekozen voor een piratenshow zonder schouderpapegaaien en ooglapjes, maar weten zich met de nadruk …Lees verder

Over Bear McCreary

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bearmccreary

Bear McCreary (Fort Lauderdale, 17 februari 1979) is een Amerikaans filmcomponist.

McCreary studeerde af aan de "USC Thorn School of Music" in Los Angeles. Hij studeerde onder de bekende filmcomponist Elmer Bernstein. Zijn muziekstijl is vaak een mix van klassieke instrumenten, etnische instrumenten, rock en elektronica. Hij won in 2013 een Emmy Award voor de originele Main Theme van de televisieserie Da Vinci's Demons. McCreary bekendste soundtracks zijn onder meer de televisieseries Battlestar Galactica en The Walking Dead.

Filmografie

Overige producties

Computerspellen

Televisieseries

Televisiefilms

Prijzen en nominaties

Emmy Awards

Lees verder op Wikipedia