Dvd
Engels

Bandits

Bruce Willis (andere), Billy Bob Thornton (andere), Barry Levinson (andere)
Komische misdaadfilm waarin twee bandieten als de 'sleepover bandits' razend populair worden. De avond voor de bankoverval overnachten ze bij de bankdirecteur om de volgende dag met de hulp van de directeur veilig, zonder geweldadigheden de bank te beroven
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2010
(01:58:00)
Aantekening
Engels gesproken / Nederlands ondertiteld
EAN
8715664008478

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 2001 van regisseur Barry Levinson. In de hoofdrollen spelen Bruce Willis en Billy Bob Thornton twee bandieten die nadat ze uit de gevangenis ontsnapt zijn zich razend populair maken als de 'sleepover bandits'. De avond voor de bankoverval blijven ze namelijk een nachtje logeren bij de bankdirecteur om de volgende dag met hulp van de directeur de bank te beroven. Een eenvoudige, doeltreffende aanpak zonder geweld. Halverwege de reeks overvallen kidnappen ze een vrouw die zich gaandeweg als een medeplichtige ontpopt. Jan Pieter Ekker (Volkskrant 13-12-2001): '(...) een film die het midden houdt tussen romantische komedie, buddy-film en misdaadthriller - met een beetje Butch Cassidy and the Sundance Kid, een snufje Bonny and Clyde en een vette knipoog naar Jules et Jim.' Ekker vindt de film echter niet overtuigen. Dana Linssen (NRC 12-12-2001): 'De combinatie van satire, komische misdaadfilm, liefdesgeschiedenis en driehoeksverhouding die Bandits allemaal wil zi…Lees verder

Over Bruce Willis

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Walter Bruce Willis (Idar-Oberstein, 19 maart 1955) is een Amerikaans acteur, producent en zanger.

Biografie

Willis werd geboren op een Amerikaanse legerbasis in West-Duitsland. Zijn vader was een Amerikaan en zijn moeder een Duitse. Zijn jeugd bracht hij door in New Jersey en nadat hij de middelbare school had afgerond, trok hij naar New York om acteur te worden. In eerste instantie waren dat rollen in toneelstukken.

Willis was van 1987 tot 2000 getrouwd met actrice Demi Moore. Een van hun dochters is actrice Rumer Glenn Willis (1988). In 2009 hertrouwde Willis met een actrice-model.

Carrière

Hij werd beroemd door zijn rol in de televisieserie Moonlighting (1985-1989), waarin hij samen met Cybill Shepherd speelde. Hij begon ook met een filmcarrière en brak met de eerste Die Hard-film in 1988 definitief door als filmacteur.

Al…Lees verder op Wikipedia