Dvd
Engels

The unit. Seizoen 2

David Mamet (scenarist)
Een geheim team commando's voert levensgevaarlijke undercover operaties uit
Titel
The unit. Seizoen 2 / created by David Mamet
Scenarist
David Mamet
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2007
6 dvd-video's
Speelduur
ca. 1080 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626036951

Besprekingen

Amerikaanse actieserie die begon in 2006, gecreëerd door David Mamet (Heist; The Spanish prisoner), met Dennis Haysbert, Regina Taylor, Scott Foley e.a. Gebaseerd op het boek Inside Delta Force van Eric Haney, tevens producer van de serie. Een geheim team commando's voert levensgevaarlijke undercover operaties uit. Daarnaast is te zien wat voor een effect deze missies hebben op de familie, vrouwen en vriendinnen van de teamleden. In de Verenigde Staten is seizoen 4 uitgezonden in 2008. Hoeveel delen er nog gemaakt worden is niet bekend. De serie wordt vanaf 2007 ook in Nederland uitgezonden. Seizoen 2 bevat 23 afleveringen. Gebruikers op de IMDb geven 8 (van 10 punten). Als extra veel audiocommentaar van de regisseur.

Over David Mamet

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

David Alan Mamet (Chicago, 30 november 1947) is een Amerikaanse scenario- en toneelschrijver. Hij regisseerde ook zelf enkele films. In 1984 won Mamet de Pulitzerprijs.

Theatercarrière

David Mamet is een oprichter van het theatergezelschap Atlantic Theater Company. Gedurende de jaren 70 ontving hij als schrijver goede kritieken voor de toneelstukken The Duck Variations, Sexual Perversity in Chicago en American Buffalo. Het toneelstuk Glengarry Glen Ross leverde hem in 1984 de Pulitzerprijs op.

Zijn eerste scenario dat verfilmd werd, dateert van 1981. Hij schreef toen The Postman Always Rings Twice, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1934 van auteur James M. Cain. Het scenario voor de film The Verdict schreef hij eind jaren 70 en is daardoor het eerste screenplay dat hij ooit schreef. Het werd pas enkele jaren later verfilmd door Sid…Lees verder op Wikipedia