Boek
Nederlands

Een meesterstuk

Peter Römer (auteur)
+1
Een meesterstuk
×
Een meesterstuk Een meesterstuk

Een meesterstuk

Genre:
Wanneer een studente onderzoek doet naar een 17e-eeuws schilderij, ontdekt zij dat er een werk onder verborgen is en als dat bekend wordt, is ze haar leven niet meer zeker.
Titel
Een meesterstuk
Auteur
Peter Römer 1952-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2021
384 p.
ISBN
9789400510234 (paperback)

Besprekingen

Katja Hiemstra onderzoekt voor haar studie een zeventiende-eeuws schilderij. Maar bij het maken van een scan blijkt er een afbeelding onder te liggen. Van wie is dit overgeschilderde schilderij? Als het raadsel langzaam tot een oplossing komt, krijgen onfrisse figuren plots ook belangstelling voor Katja ’s vondst. Ook de Nederlandse overheid gaat zich er mee bemoeien. Als de eerste slachtoffers vallen, realiseert Katja dat haar ontdekking wereldnieuws is. De schrijver (1952) stamt uit een familie van bekende acteurs. Na zijn acteerwerk heeft hij zich toegelegd op produceren en schrijven. Zo heeft hij een aantal Baantjerboeken op zijn naam staan en enkele thrillers. De spectaculaire ontdekking is goed gevonden en prikkelt de fantasie. De uitwerking komt door de vele personages wat chaotisch over. De rol van de overheid is nogal ongeloofwaardig. Het boek heeft veel actie en filmische aspecten. Voor thrillerliefhebbers die houden van thema's die ook voorkomen in de boeken van Dan Brown.

Over Peter Römer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Monique Babtist

Peter Römer (Amsterdam, 15 september 1952) is een Nederlandse acteur, televisieproducent en -regisseur alsook schrijver en scenarioschrijver.

Carrière

Römer begon zijn carrière als acteur bij toneelgroep Centrum. Naast het toneel speelde hij ook vele rollen op televisie, waaronder Marius in Pagnol (Willy van Hemert) en de serie Dagboek van een herdershond. Ook speelde hij in de films Pastorale 1943 en Dokter Pulder zaait papavers van Bert Haanstra. Voor Centrum schreef hij een zestal toneelstukken, waaronder Het leven lacht je toe en Escolette Ay Ay Ay. Na 1985 speelde, schreef en regisseerde hij voornamelijk voor televisie. Hij schreef onder andere het scenario van de televisieseries De Brekers, De kip en het ei en Baantjer, waar hij ook twaalf jaar de producent van was. In de serie De kip en het ei speelde hij samen met zijn va…Lees verder op Wikipedia