Boek
Nederlands

Mijn leuk ABC

Richard Scarry (auteur)
+1
Mijn leuk ABC
×
Mijn leuk ABC Mijn leuk ABC
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Abc-woordenboek waarin ruim 500 woorden met kleurentekeningen en korte zinnen worden uitgelegd. Bekijken en benoemen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Mijn leuk ABC
Auteur
Richard Scarry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Richard Scarry's storybook dictionary
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2021
93 p. : ill.
ISBN
9789044759419 (hardback)

Besprekingen

Groot, alfabetisch geordend, tweekoloms woordenboek met ruim vijfhonderd, niet altijd kindgerichte trefwoorden. Per letter, worden een onevenredig aantal (niet voor x en y) zelfstandige naamwoorden (begrippen en voorwerpen), werkwoorden, (in tegenwoordige, verleden en voltooide tijdvorm) en enige bij- en voegwoorden gedefinieerd. Aan enkele items is een halve tot een dubbele pagina gewijd. Meestal worden de groot, vetgedrukte lemma's verklaard door maximaal vier korte, eenvoudige, verhalende zinnen. Daarin komt het lemma een of meer keren, soms in samenstelling of overdrachtelijke betekenis, en wel eens een moeilijk woord of een tegenstelling voor. Als humor hierbij prefereert, gaat dit soms ten koste van een goede definiëring. Elke rubriek begint met (groot en vet) de hoofd- en kleine letter in zowel druk- als schuinschrift van het desbetreffende letterteken. Een kleine, gedetailleerde kleurentekening van handelende, gepersonifieerde dieren met eigennamen verbeelden de omschrijving …Lees verder

Over Richard Scarry

Richard McClure Scarry (Boston, Massachusetts, 5 juni 1919 – Gstaad, 30 april 1994) was een populaire Amerikaanse kinderboekenschrijver en -illustrator, die meer dan 300 boeken heeft geschreven met een totale oplage van meer dan 100 miljoen boeken wereldwijd.

Scarry is geboren in Boston, Massachusetts, waar zijn ouders een winkel hadden. Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma ging Scarry naar een handelsschool maar stopte al snel. Hij studeerde daarna aan de School of the Museum of Fine Arts in Boston, waar hij bleef totdat hij moest dienen in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na de oorlog werkte Scarry voor de grafische afdeling van diverse tijdschriften, voor hij in 1949 een doorbraak in zijn carrière had met Gouden Boekjes.

Druktestad

Scarry's beroemdste boekenserie, De drukke wereld van Richard Scarry, ging over Druktestad. Scarry's karakters waren vrijwel altijd antropomorfische dieren…Lees verder op Wikipedia