Dvd
Engels

Justified. Het complete vijfde seizoen

Steve Porcaro (componist), Elmore Leonard (scenarist), Timothy Olyphant (acteur)
Politieman Raylan Givens houdt er controversie͏̈le opvattingen op na, waarbij zijn gevoel van rechtvaardigheid voor gaat op de letter van de wet. Daardoor is hij niet populair bij zijn leidinggevenden en wordt hij doelwit van criminelen.
Titel
Justified. Het complete vijfde seizoen
Componist
Steve Porcaro
Scenarist
Elmore Leonard
Acteur
Timothy Olyphant Walton Goggins Joelle Carter
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2015
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
583 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans e.a.
EAN
8712609648928

Besprekingen

Seizoen 5 (2014) van de Amerikaanse politieserie, gecreëerd door Graham Yost, gebaseerd op de romans ‘Pronto’ en ‘Riding the rap’ en het korte verhaal ‘Fire in the hole’ van Elmore Leonard. Met Timothy Olyphant, Nick Seary e.a. Politieman Raylan Givens houdt er controversiële opvattingen op na, waarbij zijn gevoel van rechtvaardigheid voorgaat op de letter van de wet. Daardoor is hij niet populair bij zijn leidinggevenden en wordt hij doelwit van criminelen. Vanwege een omstreden schietincident is hij van Miami overgeplaatst naar Lexington, Kentucky. Onderdeel van dat gebied is de mijnstad Harlan, waar hij als kind woonde en hoopte nooit meer naar terug te keren. In het vijfde seizoen draait veel van de actie rond de criminele familie Crowe, die krokodillen kweekt. Ron Rijghard (NRC 23-3-'13) vindt Justified een zeer sterke serie, met Raylan als een stoere, onverstoorbare held met de nodige humor en waarin de makers de vertelling 'strak als een schaakmatch' houden. Genomineerd voor ze…Lees verder

Over Steve Porcaro

Steven Maxwell Porcaro (Hartford, Connecticut, 2 september 1957) is een Amerikaanse zanger, songwriter en toetsenist. Hij is samen met z'n broer Jeff Porcaro en David Paich oprichter van de band Toto. Tot eind jaren 80 was hij de vaste toetsenist van de band, tot hij na het uitkomen van Fahrenheit de band verliet om zich meer op het schrijven en produceren te richten. Zo werkte hij onder andere samen met Michael Jackson en Jefferson Airplane.

Biografie

Steve Porcaro werd als derde zoon van Joe Porcaro geboren. Broers Jeff en Mike waren respectievelijk drie en twee jaar ouder. Hij heeft ook een zus, Joleen Porcaro-Duddy, moeder van Chase en Paige Duddy, leden van de band XYLØ. Net als zijn broers begon ook Steve met drummen, gedoceerd door zijn vader, voordat hij zich ging richten op de piano. Voordat ze de band Toto oprichtten, werkten ze samen mee met Boz Scaggs, voornamelijk als studio-artiesten.

Op alle studioalbums van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties