HOE WERKT HET?

In- en uitgang

De ingang is nog altijd dezelfde als vroeger, maar de uitgang wordt vanaf nu de nooduitgang aan de leeszaal, die uitgeeft op de parking van bib en sociale dienst.

Veiligheidsvoorschriften

• Vanaf zaterdag 11 juli is het verplicht om een mondmasker te dragen voor iedere bezoeker van 12 jaar of ouder! Enkel voor mensen die om medische redenen geen masker kunnen dragen, is er een uitzondering. https://economie.fgov.be/nl/nieuws/mondmasker-dragen-wordt?fbclid=IwAR3yY1_cP0D_C4POyD-aDP6g1uW9P26MoVx8UG9lGEmVhBhiMjsdC_XX4Wk
  • Ontsmet je handen met het handgelpompje in de gang vóóraleer je de bib binnengaat (verplicht!).
  • Blijf steeds op 1,5 meter afstand van andere bezoekers, ook in een wachtrij!
  • Volg steeds de looprichting van de pijlen op de grond.
  • Het aantal toegelaten personen per ruimte is beperkt. Het precieze aantal is aangegeven bij elke afdeling. Merk je dat het maximaal aantal toegelaten mensen is bereikt, wacht dan even in de gang of bezoek eerst een afdeling waar minder mensen aanwezig zijn.

Materialen lenen en inleveren

• De langere uitleentermijn van zes weken behouden we en dit gedurende de hele zomervakantie.
  • Materialen inleveren kan zoals steeds via de inleverbox, maar is ook weer mogelijk in de bib zelf. De quarantaineperiode van drie dagen is volgens virologen niet meer nodig en zetten we dan ook stop.
  • De afhaalservice zoals we dat nu deden, wordt stopgezet, maar het blijft mogelijk om maximaal 5 materialen te reserveren. Dit kan nog steeds telefonisch, via mail of via je Mijn Bibliotheek-account (https://meerhout.bibliotheek.be/hoe-reserveer-ik-een-item). De bibmedewerkers halen de aanwezige werken uit de rekken en leggen ze voor je klaar aan de balie.

Leeszaal en internetpc's

• Onze leeszaal is open, dus je kan gerust een krant of tijdschrift komen lezen. Vanwege de social distance-regel is het aantal stoelen echter beperkt. Ook de koffieautomaat is toegankelijk.
  • Het aantal beschikbare internetpc's is beperkt tot twee. Het gebruik ervan is beperkt tot maximaal één uur per dag per lener! Wil je zeker zijn dat er een pc beschikbaar is, dan reserveer je die best op voorhand, via mail (bibliotheek@meerhout.be) of telefoon (014 30 37 71). Aan de balie vragen kan uiteraard ook.

Kopiëren en printen

Ook dat is opnieuw mogelijk. Maar enkel een bibmedewerker mag het fotokopieerapparaat bedienen! Vraag dus hulp als je kopies nodig hebt.

Ten slotte

Voel je je ziek? Blijf dan thuis en kom op een volgende keer.

Het Meerhouts bibteam :)

logo BIB oranje.jpg