Livre
Néerlandais
Een kunstrecensent wordt verliefd op een internationaal beroemde fotografe met een complex karakter en een fascinatie voor haaien.
Sujet
Liefde
Titre
Een duik in de liefde
Auteur
Christophe Ono-dit-Biot
Traducteur
Sanne Van der Meij
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Plonger
Éditeur
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2020
409 p.
Note
Gevolgd door Een wonderlijk gemis
ISBN
9789463932875 (paperback)

Commentaires

Een kunstrecensent wordt verliefd op een internationaal beroemde fotografe met een complex karakter en een fascinatie voor haaien. Het boek bestaat uit drie componenten: de romance tussen de twee en de geboorte van hun zoontje; het kunstleven in Europa, met name de Biënnale in Venetië; en de dood van de fotografe op een Arabisch strand bij een duikcentrum en het onderzoek naar de oorzaak door haar geliefde. Er is sprake van duidelijke tegenstellingen tussen de twee hoofdpersonen: de één heeft veel gruwelijks van de wereld gezien en blijft het liefst in Europa, de ander wil juist weg. De één heeft een visie op kunst, de ander walgt van kunstkritiek. De één wil huisje-boompje-beestje, de ander volgt haar fascinatie voor haaien. Goed geschreven verhaal, maar qua plot niet helemaal overtuigend en nogal geforceerd. De schrijver is een Franse journalist met zes romans op zijn naam. Het boek is verfilmd.

À propos de Christophe Ono-dit-Biot

Christophe Ono-dit-Biot, né au Havre le 24 janvier 1975, est un journaliste et écrivain français. Il est directeur adjoint de la rédaction de l’hebdomadaire Le Point, où il est notamment responsable des pages « Culture ». Comme écrivain, il est l’auteur de six romans.

Il intervient dans La Matinale de Canal+, où il interroge une personnalité dans le cadre d’une rencontre intitulée « La Promesse de l'Aube ». Il tient aussi une chronique littéraire hebdomadaire sur France Info. Il participe à l’émission politique de BFM TV, BFM 2012, animée par Olivier Mazerolle, et participe en 2011-2012 à l'émission Avant-premières, présentée par Élisabeth Tchoungui, sur France 2 puis rejoint France Culture à la rentrée 2014. En septembre 2015, il rejoint TF1 et présente Au fil de la nuit.

Biographie

En lire plus sur Wikipedia