De knappe erfgenaam van een adelijke titel wordt verliefd op de schhoonmaakter maar zij heeft heel wat te verbergen.
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The mister
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2019
479 p.
ISBN
9789044641844 (paperback)

Commentaires

O, schatje, ik wil je zo graag

De auteur van de megaseller Fifty Shades of Grey heeft een nieuw boek geschreven, De Mister. Zonder literaire pretenties. Hoe zit het dit keer met de opwinding?

Laten we toch de cijfers er maar even bij pakken, want die zijn nou eenmaal sensationeel: van de erotische trilogie Fifty Shades werden wereldwijd 150 miljoen exemplaren verkocht in 52 landen. Het eerste boek, Fifty Shades of Grey (2011), stond 133 weken aaneen in de New York Times-bestsellerlijst. Het verhaal over de bevallige studente Anastasia Steele die zich vrijwillig laat domineren, vastbinden en slaan door de steenrijke zakenman Christian Grey werd door veel vrouwen aangegrepen om het eindelijk eens te hebben over zaken als bondage, zweepjes en anal plugs. De mythe wil dat in de Fifty Shades-hoogtijdagen in ijzerhandels het ducttape alsmaar was uitverkocht. De schrijfster van het boek, de Britse E. L. James (1963), wordt gezien als pionier die taboes rond seksuele fantasieën van vrouwen doorbreekt en BDSM bespreekbaar maakt. Door Time Magazine werd ze uitgeroepen tot een van de invloedrijkste mensen ter wereld. En nu heeft ze een nieuw boek geschreven: De Mister.

Lire la suite

Een sms van Bart De Pauw

BOEKENBAL

De horizontale tango uitvoeren. Wie dat soort metaforen boeiende beeldspraak vindt om seks mee te beschrijven, zal genieten van E L James’ eerste boek dat zich niet in het ‘Vijftig tinten’-universum afspeelt. De Britse bestsellerschrijfster die wereldwijd de vraag naar zweepjes en tepelklemmen deed stijgen met haar erotische trilogie over de steenrijke zakenman Christian Grey en de 21-jarige studente Anastasia Steele, ruilt de sm-kelder in voor een kasteel in Cornwall, maar haar intens onnozele en achterhaalde visie op seksualiteit en man-vrouwverhoudingen blijft ongewijzigd. Haar onvermogen om geslachtsgemeenschap in spannende taal te gieten eveneens. Tenzij u wél graag leest over ‘prachtige, pruilende verleiding’, ‘neuk-me-, neuk-me-nu-blikken’ en opwinding die tegen de zwarte spijkerstof van broeken duwt. Haal het sadomasochisme uit ‘Vijftig tinten grijs’ en het skelet van een stationsromannetje blijft over. Dat door m…Lire la suite

Door de plotselinge dood van zijn broer, erft Maxim de adellijke titel en alle verantwoordelijkheden die erbij horen. Maar de grootste uitdaging vormt zijn werkster, een beeldschoon Albanees meisje. Maxim heeft nog nooit meegemaakt dat hij echt verliefd is en benadert Alessia heel voorzichtig. Alessia is gevlucht voor vrouwenhandelaars maar ze weten haar te vinden. Maxim wil haar beschermen en neem haar mee naar zijn landgoed. Ook daar is ze niet veilig. Intussen wordt hun relatie steeds intenser. Het is een flinterdun romantisch verhaaltje, zeer voorspelbaar. Er zitten enkele erotische scenes in, maar Maxim en Alessia zijn vooral aan het smachten naar elkaar. Niet echt opwindend nieuw boek van de auteur (1963) van ‘Fifty shades of grey’.

À propos de E.L. James

Erika Leonard (née Mitchell) ou E. L. James (nom d'auteur), née le 7 mars 1963 à Londres, est une romancière britannique, auteur de la série de romans d'amour Cinquante nuances de Grey (Fifty Shades of Grey), déclinés en série de films au cinéma. Elle vit et travaille à Londres.

Avec plus de 150 millions d'exemplaires vendus en plus de 50 langues, elle est classée parmi les records de ventes littéraires mondiales des années 2010, et parmi les 100 personnes les plus influentes du monde par le Time en 2012.

Biographie

Née d'un père écossais cadreur de la chaîne de télévision britannique BBC et d'une mère chilienne, elle passe son enfance dans le Buckinghamshire, suit sa scolarité dans une école pour filles de High Wycombe et obtient son diplôme d'histoire à l'université du Kent.

En lire plus sur Wikipedia