Livre
Néerlandais

Fin & Rye : het begon met een kus ...

Harry Cook (auteur), Fanneke Cnossen (traducteur)

Fin & Rye : het begon met een kus ...

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Fin (16) valt op jongens. Als dat op een nare manier bekend wordt gemaakt en zijn ouders het ontdekken, verhuizen ze meteen naar een andere stad. In Lochport ontmoet Fin de aantrekkelijke Rye en diverse jongeren die betrokken zijn bij Queer Straight Alliance op school. Kan Fin trouw blijven aan zichzelf? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Fin & Rye : het begon met een kus ...
Auteur
Harry Cook
Traducteur
Fanneke Cnossen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fin & Rye & fireflies
Titre parallèle
Fin en Rye
Éditeur
[Amsterdam]: Van Goor, © 2021
334 p.
ISBN
9789000376315 (paperback)

Commentaires

Een boek dat op onnavolgbare wijze de ontwikkeling en tegenslagen van LGBTQI+ jongeren volgt. De middelbare scholier Fin (16) leert een harde les als hij door een paar jongens in de val gelokt wordt en zo pijnlijk voor zijn hele gemeenschap ge-out wordt. In een wanhoopsdaad verhuizen zijn ouders op stel en sprong naar het stille kustplaatsje Lochport. Hier vindt Fin tegen zijn verwachting in al snel nieuwe vrienden, waaronder de stoere Poppy en de onweerstaanbare Rye, met wie hij al snel een aantrek-en-afstootrelatie opbouwt. Door hun angsten en zorgen kunnen de jongens maar moeilijk echt tot elkaar komen. Als uiteindelijk Fins ouders hem met conversietherapie op het 'rechte' pad willen dwingen, zorgt dat ervoor dat hij definitief zijn keuze maakt. Zeer innemende karakters, die levensecht omschreven worden, en een heerlijk rijk gevuld verhaal waar de lezer zich geheel in onder kan dompelen. Luchtige elementen wisselen heftige materie geniaal af. Een must-read voor niet alleen jongeren…Lire la suite

Finn & Rye

De 29-jarige Harry Cook is een Brits-Australische acteur en schrijver. Hij werd geboren in Zuid-Londen en verhuisde in 2001 met zijn gezin naar Australië. Fin & Rye is zijn debuutroman.De auteur neemt je mee in een episch liefdesverhaal tussen twee 16-jarige jongens. Wanneer Fin uitkomt voor zijn geaardheid, reageren zijn oerconservatieve ouders – niet geheel onverwacht – erg negatief. Wat Fin niet verwacht had, was dat ze hem direct wegsturen naar zijn tante. En dat hij pas terug bij zijn ouders kan wonen, nadat het hele gezin in een nieuw huis intrekking neemt. Fin komt niet alleen terecht in een nieuw huis, maar ook in een nieuw stadje. Ver van hun vorige woonplaats. Hij maakt hier snel nieuwe en sterke vriendschappen. En hij leert Rye kennen. De vonk springt over, maar er moeten eerst nog wat hindernissen overwonnen worden.Het verhaal en de personages ontwikkelen zich doorheen het verhaal. Iedereen komt voor nieuwe uitdagingen te staan, en …Lire la suite

À propos de Harry Cook

Harry Cook a été le président du St Helens RLFC dans les années 1950, 1960 et 1970.

Biographie

Arrivé au club durant la Seconde Guerre mondiale, il aide le club dans son organisation de ses équipes de jeunes et du recrutement, avant de se pencher sur l'équipe professionnelle. Il entre ensuite quand le conseil d'administration du club puis prend le club en main, poste qu'il tient pendant vingt-quatre années.

Sous sa présidence, le club remporte cinq championnats d'Angleterre (1953, 1959, 1966, 1970 et 1972), quatre coupes d'Angleterre (1956, 1961, 1966 et 1972) ainsi que huit coupes du Lancashire et sept championnats de Lancashire.

Cette vie dédiée au club lui permet d'être admis au temple de la renommée du club.

Voir aussi

Lien externe