Livre
Néerlandais
Dave Gurney is gepensioneerd detective van de New Yorkse politie, maar hij kan het speurwerk niet laten als hij gevraagd wordt onderzoek te doen naar de moord op een jonge vrouw op haar trouwdag.
Titre
Sluit je ogen
Auteur
John Verdon
Traducteur
Jeannet Dekker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Shut your eyes tight
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2012
461 p.
ISBN
9789022556191 (paperback)

Commentaires

De dochter van één van de rijkste neurochirurgen ter wereld trouwt met een beroemde, controversiële psychiater. Een uur later gaat ze, onder het oog van tweehonderd gasten, het huisje van de tuinman binnen om een toost uit te brengen. Ze komt niet meer naar buiten en haar kersverse echtgenoot vindt haar onthoofd terug. De tuinman is er blijkbaar vandoor met de buurvrouw. Vier maanden later staat de plaatselijke politie nog even ver in het onderzoek: nergens.
De moeder van de bruid doet een beroep op rechercheur Jack Hardewicks: een cynicus die te veel drinkt maar slim en grondig te werk gaat. Hij probeert op zijn beurt Dave Gurney in te schakelen, die op zijn zesenveertigste met pensioen is gegaan bij het NYPD. Gurney probeert zich nog steeds aan te passen aan het huiselijk leven in de Cotswolds waar de bemesting van de aspergebedden een belangrijk issue is. Nadat hij de moord op zijn oude klasgenoot Mellery had opgelost, waarbij hij zowel zijn eigen leven als dat van zij…Lire la suite
Na 'Ik weet wat jij denkt'* is dit de tweede zelfstandig te lezen thriller met de oud-politieman Dave Gurney in de hoofdrol. Dave heeft de reputatie een zeer intelligente rechercheur te zijn, maar hij heeft zich omwille van zijn vrouw teruggetrokken op het platteland. Nadat de New Yorkse politie al vier maanden vergeefs heeft gezocht naar een verdachte Mexicaanse tuinman, die een jonge bruid op haar trouwdag zou hebben onthoofd, neemt de moeder van de bruid contact op met Dave. De moordzaak fascineert hem dermate, dat hij er ondanks beloften aan zijn vrouw toch mee aan de slag gaat. In samenwerking met de New Yorkse politie stuit hij op een afschuwelijk netwerk van sadistische mannen, die jonge door seks geobsedeerde vrouwen verhandelt en laat vermoorden. Een boeiend geschreven, prima opgebouwd en spannend verhaal met goed uitgewerkte karakters. De schrijver zet een zeer geloofwaardige hoofdpersoon neer met een groot psychologisch inzicht. De korte getitelde hoofdstukken geven het ver…Lire la suite

À propos de John Verdon

John Verdon, né le 1er janvier 1942 à New York, est un écrivain américain, auteur de romans policiers.

Biographie

Fils d'immigrants irlandais, il étudie le journalisme, mais, après l'obtention de ses diplômes, travaille comme rédacteur dans le milieu de la publicité. Il participe à la création de nombreuses campagnes publicitaires, avant d'être nommé directeur d'une grande agence new-yorkaise. À 53 ans, il prend sa retraite de la publicité. Lui et son épouse quittent Manhattan pour s'installer dans une zone rurale au pied des contreforts occidentaux des montagnes Catskill. Là, pendant une dizaine d'années, il crée et conçoit des meubles en bois de cerisier et, dans ses temps libres, dévore des romans policiers d'Arthur Conan Doyle à Reginald Hill, en passant par les enquêtes de Lew Archer signées Ross Macdonald.

En 20…En lire plus sur Wikipedia