Livre
Néerlandais

Erfgenaam van Zeven Wateren

Juliet Marillier (auteur), Maren Mostert (traducteur)
Clodagh, de jonge dochter van stamhoofd Sean, ontdekt dat haar pasgeboren broertje is ontvoerd door Mac Dara, een duistere prins uit de 'Andere Wereld' en gaat er op uit om hem te zoeken.
Titre
Erfgenaam van Zeven Wateren
Auteur
Juliet Marillier
Traducteur
Maren Mostert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Heir to Sevenwaters
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2009
414 p.
Note
Vervolg op de Zeven-Wateren trilogie
ISBN
9789024530120 (paperback)

Commentaires

Erfgenaam van Zeven Wateren is het vierde boek in de reeks over het landgoed Zeven Wateren en het Feeënvolk van de Andere Wereld. Het boek staat op zichzelf, maar wie ook de vorige delen van de reeks heeft gelezen, zal wellicht de verhaallijn beter begrijpen.
Clodagh, de derde dochter van Vrouwe Aisling en Heer Sean, clanhoofd van Zeven Wateren, moet de zorg voor het huishouden op zich nemen, wanneer Vrouwe Aisling onverwacht zwanger wordt. Bovendien moet ze ook het huwelijksfeest van haar tweelingzus Deirde organiseren. Johnny, Clodaghs neef en erfgenaam van Zeven Wateren, zakt samen met zijn leger af naar het landgoed om de huwelijksplechtigheid bij te wonen. Dit geeft Clodagh de kans om Aidan, op wie ze al een poos een oogje heeft, nog eens te zien, en ook Aidans boezemvriend Cathal te leren kennen, een onbeschofte en tactloze man.
Kort na het huwelijk brengt Vrouwe Aisling haar eerste zoontje ter wereld. Het noodlot slaat echter toe: het kindje wordt ontvoerd. Clodagh…Lire la suite
De oorspronkelijke 'Zeven Wateren'-trilogie speelde zich af in het oude Ierland, waar druïdes nog machtige tovenaars waren. Ook in deze nieuwe serie van Marillier speelt magie een grote rol. De jonge dochter van stamhoofd Sean, Clodagh, ontdekt dat haar pasgeboren broertje (eindelijk een opvolger, na zes dochters) is ontvoerd door Mac Dara, een duistere prins uit de 'Andere Wereld'. Niemand gelooft haar verhaal, men vermoedt een complot van noordelijke of zuidelijke stammen. Om haar broertje terug te vinden en een oorlog te voorkomen, stort Clodagh zich in het avontuur en zoekt ze in de donkere, magische bossen een doorgang naar de parallelle feeënwereld. Daarbij wordt ze bijgestaan door Cathal. Die lijkt aanvankelijk onsympathiek, maar groeit tijdens dit avontuur toch uit tot de liefde van haar leven. Hij blijkt ook een zoon te zijn van Mac Dara, die alles in het werk stelt om zijn weigerachtige troonopvolger terug te halen. Net als de eerste boeken is ook dit deel uit de 'Zeven Wate…Lire la suite

À propos de Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Image by Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier, née le 27 juillet 1948 à Dunedin, est une écrivaine néo-zélandaise de fantasy, en particulier de fantasy historique. Elle vit actuellement en Australie.

Son roman Sœur des Cygnes a reçu le prix Imaginales 2010.

Biographie

Œuvres

Série Septenaigue

  1. Sœur des cygnes, L'Atalante, coll. La Dentelle du cygne, 2009 ((en) Daughter of the Forest, 2000)
  2. Fils de l'ombre, L'Atalante, coll. La Dentelle du cygne, 2010 (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions