Oost-Londen, rond 1890. Een politie-eenheid onder leiding van inspecteur Edmund Reid moet de veiligheid bewaken en moorden onderzoeken in een wijk die nog huivert om 'Jack the Ripper'.
Langue
Anglais
Éditeur
Just Entertainment, © 2016
3 dvd-video's
Date d'enregistrement
2014
Durée
7x 50 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
8717344758031

Commentaires

Vierde seizoen van een misdaadserie van de BBC die zich afspeelt in de Londense wijk Whitechapel aan het einde van de 19e eeuw. De serie begon een half jaar na de geruchtmakende moorden door 'Jack the Ripper' in 1889. Whitechapel is een armoedige en dichtbevolkte wijk, met fabriekjes, pubs, bordelen en eethuisjes, waar een politie-eenheid onder leiding van inspecteur Edmund Reid de veiligheid moet bewaken en de moorden moet onderzoeken. Reid wordt geholpen door zijn trouwe assistent Bennett Drake en door Homer Jackson, een Amerikaanse medisch en forensisch deskundige met een duister verleden. In het vierde seizoen is het inmiddels 1897, het jaar dat koningin Victoria haar diamanten jubileum viert. Op IMDb.com staat het rapportcijfer op een 8,1. Zeven afleveringen.

À propos de Matthew Macfadyen

CC BY-SA 3.0 - Image by Tomaholic

Matthew Macfadyen est un acteur britannique, né le 17 octobre 1974 à Great Yarmouth, dans le Norfolk.

Il poursuit parallèlement sa carrière au théâtre, où il a fait ses débuts, à la télévision ainsi qu'au cinéma. Il met en outre régulièrement sa voix au service de la narration.

Biographie

David Matthew Macfadyen est né dans le Norfolk, en Angleterre, le 17 octobre 1974.

De 1985 à 1992, il a été élève de l'Oakham School dans le comté de Rutland, où il a fait des études de théâtre.

En 1992, à l'âge de 17 ans, il est admis à la prestigieuse Royal Academy of Dramatic Art à Londres, dont il sort diplômé en juillet 1995 et dont il est membre associé.

En lire plus sur Wikipedia