Easy reading
Anglais

Speed Queens

Rod Smith (auteur)

Speed Queens

Public cible:
15 ans et plus
Drie vrouwelijke autocoureurs vertellen over hun moeilijk weg naar de top. Met kleurenfoto's, oefeningen en een cd. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Speed Queens
Auteur
Rod Smith
Langue
Anglais
Éditeur
Harlow: Pearson Education, 2010
15 p. : ill.
ISBN
978-1-4082-2102-0

Commentaires

Drie verhalen over drie vrouwelijke coureurs uit de VS, Venezuela en Iran. De problemen en tegenslagen die ze ondervonden tijdens hun weg naar succes en de belangrijke rol die hun ouders hierin gespeeld hebben. Leesboek uit de serie Penguin readers*, waarin met name tot uiting komt dat het voor vrouwen niet makkelijk is om binnen te dringen in een 'mannenwereld' zoals die van het autoracen. Heldere, eenvoudige tekst, met wel heel veel jaartallen, waarin de (onregelmatige) verleden tijd zoveel mogelijk vermeden wordt. Voorzien van foto's van de desbetreffende dames. De cd wordt voorgelezen door een man, wat jammer is voor een boek met dit thema. Hoewel een duidelijke stem, is het erg saai om naar te luisteren. Verwarrend is, dat op het boek staat level 1 en op de cd level 2. Het totaal zit op de grens. Achter in het boekje zijn begeleidings- en verwerkingsvragen opgenomen. Niet direct voor alle tieners een interessant thema, maar goed dat op dit niveau ook informatief geschreven wordt …Lire la suite

À propos de Rod Smith

CC BY-SA 3.0 - Image by Jeffrey Beall

Rod Smith est un joueur américain de football américain, né le 15 mai 1970 à Texarkarna (Arkansas), qui a évolué au poste de wide receiver.

Biographie

Carrière universitaire

Il joue au niveau universitaire avec les Lions de l'Université d'État du Missouri du Sud (en).

Carrière professionnelle

Il a débuté comme agent libre avec les Broncos de Denver en 1995. Il obtint la première réception de sa carrière dans la NFL sur une « passe Ave Maria » de John Elway qui donna la victoire aux Broncos contre les Redskins de Washington.

Sm…En lire plus sur Wikipedia