Livre
Néerlandais

Wensen staat vrij

Sara Lövestam (auteur), Edith Sybesma (traducteur)
Privédetective en asielzoeker Kouplan krijgt de opdracht de verdwenen minnares van een wethouder, die er met veel geld vandoor is, op te sporen.
Titre
Wensen staat vrij
Auteur
Sara Lövestam 1980-
Traducteur
Edith Sybesma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Önska kostar ingenting
Éditeur
Waddinxveen: Uitgeverij Stortebeeker, © 2019
290 p.
ISBN
9789492750136 (paperback)

Commentaires

Kouplan is in Iran een vrouwelijke journalist en in Zweden een illegaal verblijvende transseksueel die terloops en bij toeval wordt ingehuurd als privédetective. Waarbij hij natuurlijk onder de radar van de vreemdelingenpolitie moet blijven. Ditmaal gaat Kouplan op zoek naar de verdwenen minnares van de Stockholmse wethouder Jenny Svärd. Die is er namelijk vandoor gegaan met tweehonderdduizend Zweedse kronen van Jenny. Het baantje levert Kouplan in ieder geval meer op dan het verzamelde statiegeld van gevonden blikjes. Deel twee* van een serie over detective Kouplan. Een detective die niet helemaal een echte detective wil worden. Spanning en complotopbouw schieten enigszins te kort, waardoor het verhaal te veel blijft hangen rond het naïeve personage Kouplan. Desondanks werd deel één, 'De Verdwenen Dochter'*, in Zweden uitgeroepen tot beste thrillerdebuut van 2015 en kreeg het vier sterren in de VN Detective en Thrillergids 2018. Dit deel is onafhankelijk van deel 1 te lezen. Er volge…Lire la suite

À propos de Sara Lövestam

CC BY-SA 3.0 - Image by MattiasB

Sara Lövestam, née le 13 juillet 1980 à Uppsala, est une romancière suédoise, ayant abordé le roman historique, le roman policier et la littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Née à Uppsala, elle passe une grande partie de son enfance à Lugnvik, au nord d'Östersund. Après avoir résidé à Sigtuna, à Sollentuna et avoir séjourné au Zimbabwe, elle vit maintenant à Stockholm.

Elle publie son premier poème à 9 ans dans la presse suédoise.

Professeur et linguiste de formation, Sara Lövestam est une militante LGBT qui écrit pour le magazine gay QX.

Elle est l'auteur d'ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse et de romans historiques. Dans En route vers toi (Tillbaka till henne, 2012), le récit se penche sur combat pour les droits de la femme, en 1906, dans la petite ville de Tierp, où…En lire plus sur Wikipedia