Livre
Néerlandais

Indisch requiem

Tomas Ross (auteur)
In 1949 raakt Arnie Springer betrokken bij intriges rond de onafhankelijkheidstrijd van Nederlands-Indie͏̈.
Titre
Indisch requiem
Auteur
Tomas Ross
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2021
742 p.
ISBN
9789403177205 (paperback)

Commentaires

Thomas Ross, de koning van de Nederlandse factionthriller, schreef deze monumentale roman over de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië, voorheen Nederlands-Indië. Als geen ander weet de auteur feit en fictie te mengen tot een verhaal wat wel waargebeurd móet zijn. Het is het jaar 1949 en in Nederland broeden partijen op een complot om Indië alsnog voor Nederland te behouden en zelfverklaard president Soekarno de voet dwars te zetten vanaf de Molukken. Arnie Springer raakt betrokken bij de intriges doordat zijn vriend Ferry komt te overlijden, terwijl hij zich voor Arnie uitgaf. Wie is die vrouw die Arnie in Edinburgh ontmoet? Wat had Ferry in Schotland, waar hij van een berg valt, te zoeken en welke rol spelen de CIA en de Nederlandse inlichtingendiensten? En wat hebben Raymond Westerling, prins Bernard en Erik Hazelhoff Roelfzema in gedachten? Arnie reist naar Nieuw Guinea voor de definitieve antwoorden. De verwikkelingen zijn slechts te volgen voor de oplettende lezer die zich voo…Lire la suite

À propos de Tomas Ross

Tomás Francisco Ross (né à Buenos Aires le 1er mars 1999) est un acteur argentin de télévision. Il est principalement connu pour son rôle de Cristobal dans la série télévisée argentine Casi Ángeles.

Carrière

Publicité

Il a joué dans des publicités pour Knorr (en Allemagne), Margarina et Quesos (en France), Cif, Danonino, Martina di Trento, Arcor, Carrefour et La nacion (en Argentine).

Télévision
  • 2006 : Alma pirata : Andrés de Marco
  • 2007-2008 : Casi Ángeles : Cristóbal Bauer
  • 2009-2010 : Consentidos : Benjamin
  • 2011 : Dulce amor
Théâtre
  • 2007 : adaptation de Casi Ángeles : Cristóbal Bauer

Liens externes

En lire plus sur Wikipedia