Bib gesloten vanaf donderdag 29 oktober

De bib sluit wegens corona vanaf donderdag 29 oktober helaas opnieuw de deuren. Wel installeren we weer ons afhaalsysteem dat we hanteerden tijdens de eerste lockdown, met afhaalmomenten op maandag, woensdag en vrijdag. Aangezien maandag 2 november een feestdag (Allerzielen) is, is onze eerste afhaaldag woensdag 4 november, maar je kan uiteraard al reserveren. Ook bij het afhalen is een mondmasker steeds verplicht!

Hoe kan je een materiaal (boek, dvd, luisterverhaal…) aanvragen?

• Online (via onze bibliotheekcatalogus http://meerhout.bibliotheek.be/) -> zoek een materiaal, klik op de knop Waar staat het?, scroll een beetje naar boven en klik naast het materiaal op Reserveer. Meld vervolgens aan met je Mijn Bibliotheek-account.
  • ofwel via een mailtje naar bibliotheek@meerhout.be -> met duidelijke vermelding van je lenersgegevens en de gegevens van de materialen (titel(s) en auteur(s)) die je wil reserveren;
  • of telefonisch op het nummer 014 30 37 71. Let wel: op zaterdag is de bib nu wel gesloten.

• De bibmedewerkers halen de werken uit de rekken, lenen ze meteen uit op je naam en leggen ze in alfabetische volgorde op naam klaar op tafels in de gang van de bib.
  • Tijdens het afhaalmoment zeg je gewoon de naam (of namen) waarop je gereserveerd hebt. De medewerker overhandigt je  vervolgens de materialen. Hij/zij zal hierbij steeds zorgen voor voldoende afstand met de lener.

Je kan enkel materialen aanvragen die op dat moment aanwezig zijn in onze bib. Indien je een computer of smartphone hebt, kijk je dus best eens op onze website of het werk al dan niet beschikbaar is. Heb je die niet, dan kijken de medewerkers dit wel even na. Je kan ook maximaal 5 materialen per lener reserveren!

LET OP! We kunnen niet garanderen dat alle materialen die je  bestelt, gereserveerd kunnen worden. Het is mogelijk dat een andere lener hetzelfde materiaal ook heeft besteld. We verwerken alle aanvragen in chronologische volgorde.

Op welke momenten kan je de materialen komen afhalen?
We zetten vooraan in de gang van de bib tafels waarop we de gereserveerde boeken klaarleggen. Leners kunnen die dan afhalen op enkele vaste momenten in de week. We zorgen ervoor dat er voldoende afstand is tussen lener en bibmedewerkers. Een medewerker overhandigt het pakketje, dat je kan afhalen op de volgende momenten:

• Maandag    18.00-20.00 uur
  • Woensdag  14.00-16.00 uur
  • Vrijdag        10.00-12.00 uur

Hou er rekening mee dat materialen die je reserveert pas het volgende afhaalmoment klaarliggen! Reserveer je dus iets op woensdag, dan ligt dat in de regel pas op vrijdag klaar. We bevestigen ook steeds je reservatie.

Kan je op die afhaalmomenten ook materialen inleveren?
-    Ja, maar we vragen wel om materialen in te leveren via de inleverbox!

Wat is NIET mogelijk op die afhaalmomenten?
Aangezien we onze afhaalmomenten organiseren in de gang van de bib, hebben we op dat moment geen toegang tot ons bibliotheeksysteem. Daarom zijn de volgende zaken niet mogelijk:

• Nog snel een boek uit de rekken halen dat je niet op voorhand gereserveerd hebt! Los van het feit dat we ons bibliotheeksysteem niet bij de hand hebben, willen we ook wachtrijen vermijden.
  • Materialen verlengen. De uitleentermijn is  nu standaard 6 weken, i.p.v. de gebruikelijke 3 weken. Wil je je materialen toch verlengen, dan doe je dit best online via je Mijn Bibliotheek-account, via mail of telefonisch.
  • Eventueel openstaande boetes innen. We nemen voorlopig geen baar geld aan. De boetes zullen worden geïnd wanneer we onze vaste dienstverlening opnieuw kunnen waarborgen. Ook de verkoop van visververgunningen, afgevoerde materialen en wandel- en fietskaarten is niet mogelijk.
  • Kopiëren.

Ben je nog geen lid van de bib en wil je dat graag worden?
Dat kan. Bezorg ons dan via mail of telefoon de volgende gegevens:
-    Familienaam
-    Voornaam
-    E-mailadres (indien je dat hebt)
-    Geboortedatum
-    Volledig adres (straat en nummer, postcode en gemeente)
Wij schrijven je in en leggen bibkaartje en de werken die je wil ontlenen, klaar.

Waar moet ik op letten als ik mijn pakketje kom afhalen?

1. Ook bij het afhalen is het dragen van een mondmasker verplicht, tenzij je jonger bent dan 12.
  2. We vragen dat per gezin één persoon het/de pakketje(s) komt afhalen in de bib.
  3. Probeer op anderhalve meter afstand te blijven van andere mensen, ook wanneer je even buiten moet wachten.
  4. We proberen ervoor te zorgen dat er slechts twee mensen tegelijkertijd binnen zijn. Dus als je ziet dat er al twee mensen binnen zijn, wacht dan even buiten. Probeer ook buiten voldoende afstand te houden van elkaar.

Ons bibliotheeksysteem en ook wijzelf zijn niet onfeilbaar. Bij eventuele foutjes hopen we alvast op jullie begrip!

Hebben jullie vragen, mail of bel ons.

Het Meerhouts bibteam ;)