Word jij Vriend van de Bib?

De bib zoekt enthousiaste vrijwilligers om samen de bibliotheek van de toekomst vorm te geven. Heb jij interesse? Lees dan zeker verder.

Word jij vriend van de bib?

De bibliotheek van vandaag is lang niet meer een gebouw waar je alleen maar boeken kan ontlenen, de krant lezen en best niet te veel lawaai maakt. Meer dan ooit is de bib een toegankelijke plek waar je in contact kan komen met andere mensen. Een plek waar ook auteurslezingen, workshops, cursussen, tentoonstellingen en vormingen niet meer weg te denken zijn. In Meerhout willen we dan ook sterk inzetten op de bib als volwaardig informatie- en ontmoetingscentrum, een plek waar iedereen terecht kan. Samenwerking met andere partners en goede communicatie naar de burger is hierbij uiteraard onontbeerlijk. 

Om hier concreet invulling aan te geven, gaan we in onze gemeente van start met een nieuw project: de Vrienden van de Bib. Met dit project willen we een groep enthousiastelingen bij elkaar brengen om samen de bib van de toekomst vorm te geven.

Draag jij de bib een warm hart toe? Ben jij iemand met verfrissende of nieuwe ideeën? Of ben je eerder een doener die graag de handen uit de mouwen steekt bij evenementen en activiteiten? En als je ook nog de mogelijkheid hebt om je enkele keren per jaar vrij te maken om hierover te brainstormen, dan ben jij helemaal de vriend van de bib waarnaar we op zoek zijn! 

Is je interesse groot, maar je tijd eerder beperkt? Geen zorgen! Het gaat om een open samenwerkingsvorm waar je geen officieel lid van moet worden. Je engagement gaat zo ver als jij wil. Jij kiest zelf aan welke initiatieven en activiteiten je wil deelnemen. Vrienden van de Bib is geheel vrijblijvend en je kan in- en uitstappen wanneer je dat zelf wil. 

Ten slotte willen we benadrukken dat iedereen welkom is als “Vriend van de Bib”. We streven naar een samenstelling die divers is en waar verschillende talenten elkaar aanvullen.

Heb jij zin om van de bib een nog betere en aangenamere plaats te maken? Vul dan hier je gegevens in.

Vragen? Contacteer ons via vriendenvandebibmeerhout@gmail.com of jonny.aerts@meerhout.be. Alvast hartelijke dank!